Llebre a la muntanya

"Llebre jove" d'Albrecht Dürer (1502)

“Llebre jove” d’Albrecht Dürer (1502)


 

Tot llegint L’Illa de les Tres Taronges d’en Jaume Fuster m’he trobat amb aquesta recepta culinària amb la qual el servent Poncet ensenya al poeta Guiamon a preparar una ‘llebre a la muntanya’. La transcric perquè em sembla una recepta realment suculenta:

-Per cuinar una llebre a la muntanya, Guiamon, has de procurar, quan l’esbudelles, que no se’t rebenti la bufeta de la fel, perquè, si se’t rebentés, la carn agafaria un gust molt dolent i més valdria que la llencessis.

D’un dels bolics de menjar que duia, va treure un flascó d’oli, una cabeça d’alls, un grapat de sal i una penca de cansalada. Va fer unes quantes rostes molt primes de cansalada i, en un atuell de fang, va barrejar oli, sal, un gra d’all i unes quantes herbes que havia collit.

-Un bri de romaní, una mica d’orenga, sejolida i un pensament de fonoll. Ho trinxes tot amb l’oli, la sal i l’all, hi afegeixes una mica de pebre i en fas una pasta, amb la qual has d’untar la llebre. Després la farciràs amb la cansalada, la posaràs a l’ast i la couràs amb l’escalfor del caliu… La flama no és convenient perquè socarrima la carn i la deixa crua per dins…

Amb molta habilitat va untar la pasta d’oli i herbes, va posar la llebre sencera al meu coltell, que feia d’ast, i la va coure. Ben aviat, una oloreta de bona teca s’escampà per aquell veral i tots vam sentir que se’ns feia la boca aigua. (pàg. 53)”

 

Anuncis

One thought on “Llebre a la muntanya

  1. Retroenllaç: L’illa de les Tres Taronges | arscultures

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s