Grafit (2)

 

Grafit de Telmo&Miel a Sabadell

 

Aquest magnífic grafit surrealista, de profundes arrels psicològiques, em provoca una immediata lectura psicoanalítica lligada al fort erotisme que irradia. A primer cop d’ull veus com conviuen a la pintura l’eros i el tànatos tan estimats per en Sigmund Freud i la seva escola.

L’eros.
En primer lloc el grafit està pintat per un ‘ocellet’, aquest pardal amb un fàl•lic llapis de dibuix als peus (o hem de dir entre cames?).

Les mans que sostenen el doble crani coronat són femenines i acaronen el crani amb una delicadesa deliciosa, gairebé sensual. Unes mans que estan tapades per uns guants que són gairebé fetitxistes.

El tànatos.
El crani, d’una bèstia morta no identificada, es converteix en mans de la dona, en un altra tipus d’animal. La corona damunt el crani ens porta als contes d’infància on essers grotescos, terribles i/o ridículs es converteixen en prínceps al contacte del cossos (per exemple en fer-se un petó).

Potser vagi errat en tot el que aquesta pintura em suggereix però jo diria que els autors (que són dos) han fet una personal i magnífica interpretació de la ‘bella i la bèstia’. Alhora que un ser o no ser shakespirià en mans d’un Hamlet femení. Bé, així es com jo interpreto la pintura, però s’admeten altres lectures que poden ser igualment vàlides.

Aquest grafit, de grans proporcions, el podeu admirar a Sabadell. Està situat al carrer Valentí Almirall a tocar amb el carrer Joaquim Costa i el firmen dos joves artistes holandesos que s’anomenen Telmo&Miel.

 
 

Anuncis

One thought on “Grafit (2)

  1. Retroenllaç: Grafit (3) | arscultures

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s